Golden State Killer: 123 sidor ur förundersökningen/ansökan om search warrant är släppt. Vi har sammanfattat the fresh news.

De senaste dagarna i rätten har det diskuterats huruvida sekretessbelagda papper ska släppas eller inte. Eller ja, kanske främst hur mycket av dem som ska släppas. Det är flera nyhetstidningar som lämnade in en motion den 14 maj pga vikten av en transparent utredning och andra viktiga lagar. Och nu har domaren bestämt sig.

Trots mängden papper är det blott fyra nya saker som vi får lära oss:

1. Första DNA-provet samlades in från handtaget på DeAngelos bildörr när han handlade på Hobby Lobby.

2. Den andra från en använd Kleenex som han kastade bort.

3. Åklagaren anser att sannolikheten att det är någon annan än den häktade är en på 47.5 septillioner. Alltså 47.5 + tjugotre stycken nollor. 47 500 000 000 000 000 000 000.

4. Brotten i Visalia räknas officiellt ihop med EAR och ONS-serierna. Justice åt Snelling!

Anledningen till att så mycket är maskat i dokumenten är främst pga att skydda vittnen och offer samt att DeAngelo ska få en rättvis rättegång, dvs att inga anklagelser ska komma ut och bli sanningar utan att han får möjlighet att direkt bemöta dem.

JJDs advokater ser förhandlingen om dokumenten som en vinst. De vill hålla tillbaka så mycket som möjligt alltså. Så informationen är restriktiv kan vi ju konstatera.

Det som förvånar mig mest är den ENORMA mängden stöldgods som finns listad och åklagaren hoppas kunna finna i hans ägor. Obs att såna här texter skrivs under tidspress av poliser som kanske främst föredrar andra delar av polisarbetet. Så be kind!

Här finns hela samlingen dokument.

Vilket kaninhål som jag tycker är mest intressant just nu? Förutom saker som antagligen inte kommer kunna släppas förrän rättegången om cirka 5+ år (typ vad som hittades i hans hem, bilder på hur han såg ut när brotten skedde från privata fotoalbum och de hemlig delarna av MO): om han postade på EARONS-forumet??? Han var ju en rätt ballsy mördare och rapist. Så vem vet om han höll koll på vad som skrevs. Han ägde en dator i alla fall. Hittills är den enda ledtråden en användare som inte varit inloggad sen exakt när gripandet skedde (alltså samma dag och tid!!! tid!!) – varav två av hens inlägg handlade om man kunde bli förföljd för att få tag i DNA och i vilken stad det är troligast att rättegången hålls. : – ) : – ) : – )

Om jag tror att det är han? Antagligen inte. Men man är svältfödd på info så vad gör man???

I övrigt kommer mängder av vittnesmål från personer som uppger att de kände honom fram. Jag väljer att ha en hälsosamt kritisk utgångspunkt. Han ska enligt uppgifter ha stalkat runt så sent som 2015, ofta vistats på en strippklubb, ätit junkfood, etc, men de flesta uppger att det inte fanns något som pekade på att han var en seriemördare. Han ska ha varit med på jobbfester då och då och gett sina arbetskamrater smeknamn och haft en stor *fysisk närvaro* – sådär så man känner när någon kommer in i ett rum.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s