Darför satt Golden State Killer i rullstol i rätten. Troligen.

Såååå det här är obvi inte konfirmerat av officiella källor, utan av tre olika inte helt oberoende anonyma internetpersoner. Som lika gärna kan vara lögnare och bedragare.

En uppger att hen hört det från sin kompis vars kompis är polis på Sacramento County Jail, en annan har hört det från sin jobbkompis vars bror är polis och den tredje har hört det av en fjärdehandskälla. Då vet ni! Känns det transparent och bra?

Såhär råder *inside scoopet*:

Den första natten i arresten, redan innan han blev ”booked” och bara var ”on holding” (jag tänker lekmannamässigt att det går att jämföra med en anhållan innan man blir häktad i Sveriges rättssystem, på ett ungefär) ska han omgående ha sprungit med huvudet rakt in i väggen i sin cell i ett försök att bryta sin egen nacke. Han hann upprepa försöket ytterligare två gånger innan vakterna lyckades hålla tillbaka honom.

Kort efter gripandet nådde information om att han var på suicide watch allmänheten, så det passar in i tidslinjen onekligen.

court4

Han måste numera vara fastspänd i en rullstol när han inte är i sin cell för att förhindra liknande försök. Cellen som han nu är placerad i är också särskilt inredd för suicidprevention och är övervakad dygnet runt.

Sååå det kan förklara varför JJD dagen efter händelsen satt handfängslad vid en rullstol i rätten. Utöver säkerhetsaspekten kan hans smått avtrubbade uppträdande också berott på att han var medicinerad med lugnande och/eller hade fått en hjärnskakning. Hans advokat har uppgett till media att han är deprimerad och Buzzfeed skrev att han var katatonisk. På bilderna från dagen ser man röda märken på hans bakhuvud. Jag tänkte att det var ärr från en operation. Att han kanske hade haft en hjärntumör tidigare, men det kanske kan vara märken efter att han krockat in i en vägg alltså.

gsk2

Det känns ju också inte helt troligt att en oskyldig man skulle reagera på det sättet. Dessutom är det ett beteende som en känner igen både från JJD och de handlingar han är anklagad för. När Visalia Ransacker blev busted av McGowen (polisen som förlorade synen på ett öga) beskrevs han som hysterisk. Inte helt olikt hur han blev upprörd och ställde till med en stor scen när han blev busted med sitt snatteri 1979.

Att sakna kontroll verkar inte vara hans favoritgrej. Ska man tro profilen från FBI klarar hans ego inte av det här, att bli outad framför alla. Han vill hellre komma undan utan att stå till svars.

Jag tänker på Jane Carson, hans femte kända våldtäktsoffer som blev attackerad i sängen i sitt hus när hon låg och gosade med sin tvååring en morgon. Hennes målbild har varit att möta honom i rätten, höra varje bokstav i hans namn uttalas, se hans ansikte och stå sida vid sida med femtio andra kvinnor som upplevt terror från samma man, som burit minnen i 40 år.

Avslutningsvis en bild på Michelle Cruz vars syster blev mördad 1986, Debbi Domingo vars mamma blev mördad 1981, Jane Carson som överlevde honom och en person som jag inte vet vem det är. De befinner sig på CrimeCon, en stor mässa om brott. Tidigare i år samlade forumet in pengar så de kunde genomföra resan och uppmärksamma fallet på mässan. Så fett att de får berätta en helt annan historia.

gsk3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s