Om mina föräldrar blir mördade kommer jag deff bli huvudmisstänkt i så fall.

I dagarna har jag lyssnat på Mittmedias podcast I Brottets Spår om mordet i Brattås (sjukt bra podcast för övrigt, gjord av *grävande journalister*) och reagerade på en sak.

En kvinna har inte hört av sin pappa på två dagar. Något som är väldigt ovanligt i deras relation. Senast hon hade kontakt med någon i pappans hem var när hon ringde och hans särbo svarade att han var ute på vedbacken och att hon skulle ringa tillbaka senare på eftermiddagen. Men när hon gör det svarar ingen alls.

Två dagar efter samtalet åker hon ut för att kolla till dem. Först stannar hon vid brevlådan och upptäcker flera dagars post – ett dåligt tecken. Hon känner direkt att något inte stämmer så hon ringer sin syster och säger ungefär ”om jag inte har ringt tillbaka inom 10 minuter så får du ringa polisen”.

När hon kommer in i huset är ingen där, men det är oreda. Lådor står öppna, som att någon sökt efter nåt. Ännu ett dåligt tecken. Så när hon ska öppna dörren till ladugården vill hon inte kontaminera eventuella bevis, så hon drar tröjan över sin hand. Därinne hittar hon sin pappas särbo dödad.

PGA HENNES BETEENDE BLIR HON MISSTÄNKT? VA? Ursäkta men va?

Är det här verkligen konstigt? VA? Det finns verkligen mer märkliga saker i detta fall, t ex fantombilden (ändå ett ganska unikt utseende, man skulle ju känna minnas det, you can run but you cant hide):

brattas

Mina nära och kära har blivit ”mördade” många gånger. Om man med ”mördade” menar att jag till en början byggt ett scenario i mitt huvud och vidtagit åtgärder. En gång ringde jag till och med polisen när min mamma blev utsatt. Den historien kan jag berätta här:

I vår familygruppchat skrev min mamma helt plötsligt ”hjälp”. Jag och min syster svarar ungefär ”haha vad är det nu då?” men när hon inte säger något mer känns det inte roligt längre. Jag ringer henne. Ingen svarar. Jag ringer henne tre gånger till. Inget. Jag ringer till hennes sambo som visar sig vara 100 mil söderut, men vet att hon skulle hämta ut bilen från verkstan tidigare idag. Jag ringer verkstan. De vet inget. Jag ringer alla mina syskon (vi är fem stycken, okej??) och min mormor och min mammas fd partner aka min pappa. Men ingen vet var hon är. Ingen får tag på henne.

Då gör jag det enda rätta: jag ringer polisen.

”Hej, min mamma skickade ett hjälpmeddelande för en-två timmar sedan och nu får jag inte tag på henne. Vad gör man nu?”. Man avvaktar.

Till slut får mormor tag på henne, helt oskadd. Var har hon varit undrar ni kanske då? PÅ SPABEHANDLING. PÅ ETT HIMLA SPA!??!

Hon skulle skriva ett längre meddelande som var ungefär såhär ”hjälp jag får sån deja vu när jag sitter i det här väntrummet”, men hann aldrig skriva klart innan hon blev uppropad. Hon visste inte att början skickades iväg.

Ridå.

2 reaktioner till “Om mina föräldrar blir mördade kommer jag deff bli huvudmisstänkt i så fall.

  1. Har tre saker att säga om detta:
    1. Är fantombilden seriöst ett skämt? Den ser ut som ett troll med en golvmopp på huvudet?? Vad är ens poängen med en sådan fantombild?? ”Den misstänkte är ett vithyat medelålders troll med golvmopphår”
    2. Jag hade garanterat också blivit misstänkt för mord, speciellt när polisen börjar granska min sökhistorik på datorn, mobilen och ipaden… :-/ Tur att jag har bloggen som alibi!
    3. Min lillebror ringde polisen en gång när han var nio år, fick en febertopp mitt i natten och började hallucinera att vår pappa kastade sängar på honom nedför källartrappan. Polisen kom och vägrade åka därifrån (kudos till dem för det för övrigt) innan de hade fått lov att gå in i huset och kontrollera att resten av familjen låg och sov. OBS DE VÄCKTE INTE MIN PAPPA, de bara gick in i hans sovrum och tittade på honom!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s