BTK-killers erkännande i rätten slutar aldrig ge mig chills.

Efter gårdagens Mindhunterinlägg tänkte jag bara nämna en till grej om BTK (bind, torture, kill), som är en av de obehagligaste seriemördarna jag vet. Han erkänner totalt 10 mord med sexuellt motiv. Han har onanerat på en död 9-årings ben och tagit med en kvinnas döda kropp till en kyrka där han poserat och fotat den i olika bondageställningar.

Samtidigt är han ordförande i ett kyrkoråd och ledare i pojkscouterna.

Han klär ut sig och poserar som sina offer på fotografier han tar på sig själv. Han skriver flertalet brev till media och polis, skickar paket, gömmer ledtrådar runt om i stan och sprider skräck från 1974 till 2005 när han grips av polis.

Seriemördaren Paul Spector i tv-serien The Fall (bra serie fö) är delvis baserad på BTK. Fast kanske lite snällare. BTK stalkade också kvinnor, som han kallade för ”projekt”. Som mest fanns det 55 namn på hans projektlista.

Sen pratar han såhär artigt och casual om det:

Pssst! Seriemördarpodden har precis avslutat en 5 avsnitt lång följetång på BTK. 

2 reaktioner till “BTK-killers erkännande i rätten slutar aldrig ge mig chills.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s