De två läskigaste morden jag någonsin har hört talas om.

I kontrast med Marias vanliga-personer-kan-mörda-om-man-blir-manipulerad-i-typ-72-minuter-inlägg kommer här ett inlägg som inte är fullt lika casual.

Jag vet att det är troligast att om jag blir mördad eller våldtagen så blir jag det av någon jag redan känner (jag vet också att det är troligare att män blir attackerade på väg hem från krogen än kvinnor, men det är ändå jag som går med nycklarna mellan knogarna), men i mitt huvud kommer jag bli utsatt såhär:

1. Hinterkaifeckmorden

1922 blir en hel familj mördad på en gård 7 mil norr om München. Familjen består av tre generationer (mormor + morfar, mamma, två barn) och deras hembiträde.

Varför är det här särskilt läskigt? För att det händer så mycket märkliga saker utöver mörderi, både innan och efter mordet.

Märkligheterna börjar redan några dagar innan familjer blir mördad. Morfadern berättar för sina grannar att han upptäckt konstiga fotspår som leder till baksidan av huset från skogen intill – men inte därifrån.

Familjen har också berättat om hur de har hört fotsteg från vinden och hittat en tidning i huset som inte tillhör någon av dem, men som tagit in i deras hem ändå. Innan dess försvann även deras hemnyckel.

hinterkaifeck-einoedhof100__v-img__16__9__l_-1dc0e8f74459dd04c91a0d45af4972b9069f1135

När grannarna inte sett av familjen på fyra dagar går de över och upptäcker kropparna. En bred hacka som på engelska kallas ”mattock” pekas ut som mordvapnet. Det verkar som att de fyra äldsta i familjen Gruber av någon anledning gått in i ladan en och en och där blivit överfallna av en eller flera gärningsmän. Men man kan inte veta exakt vad som har hänt.

Till en början trodde polisen att morden kunde vara ett inbrott som gått snett, men när det utreds vidare verkar det inte så sannolikt. Grannarna hade nämligen sett rök ur skorstenen hela helgen, det har eldats i huset efter att familjen blev mördade på fredagkväll. Djuren har också blivit matade och i köket hittas matrester efter någon som ätit. Någon verkar ha stannat i flera dagar och om man stannar i flera dagar skulle man lätt ha upptäckt en stor summa pengar i huset.

Morden blir aldrig lösta och kommer aldrig lösas. Åtminstone inte enligt studenter på Polizeifachhochschule som gjorde en utredning med ny teknik. De bevis som finns bevarat från tiden är för få och misstänkta personer är numera döda. Dessutom har man tappat bort deras huvuden under kriget. Jaha. Däremot har studenterna en huvudmisstänkt, men vill inte avslöja vem. Buzzfeed Unsolved har en video på 5 minuter där de går igenom sina teori och misstänkt de sista två minuterna. Jag hade bäddat in den här i bloggen, men den innehåller bilder på döda. Så istället säger jag bara: content warning!

2. The Beast of Jersey.

jersey

Jersey är en ö i Kanalöarna i Engelska kanalen. En idyllisk ö där tyvärr en våldtäktsman attackerade 13 kvinnor och barn mellan 1957 eller 1960 (olika källor) och 1971. Vid tidpunkten hade ön cirka 60 000 invånare, vilket är ungefär lika många som t ex Sundsvall eller Karlstad har idag. Det kanske ger någon slags bild av paniken och mardrömmarna som spreds. En boogeyman på ett annars lugnt ställe som stalkar, kollar på dig när du sover, lägger ett rep runt din hals och tvingar ut dig på ett fält.

Den som senare dömdes för attackerna var Edward Paisnel, en uppskattad man i området som bland annat var grundare och engagerad i ett barnhem. Ett år var han barnhemmets tomte. Hans enda fläck i brottsregistret var när han under andra världskriget stal mat och delade ut till svältande familjer. En true Dr Jekyll and Mr Hyde.

Han hade inte blivit stoppad om han inte hade kört mot rött i en stulen bil. I bilen hade han nämligen Jersey Beasts speciella outfit som var rätt svårförklarad.

Varför är det här speciellt läskigt? På grund av outfiten! En gammal läderjacka som luktade ”musty”, på armarna hade han armband med långa nitar (antagligen så man inte skulle kunna greppa tag i hans handleder) och på huvudet en kvinnoperuk.

Hans ansikte var alltid täckt av en gummimask (alltså ej gjord av människohud) som är så obehaglig att jag blir vidskeplig och cirka inte ens vill spara ner bilderna på min dator. Men det gjorde jag. Insåg precis nu att det här inte är en mördare… Pinsamt. Men ja förlåt för falsk marknadsföring.

Jag gör er en tjänst och lägger bilden en bit ner, så scrollar ni om ni vill. Och låter bli om ni vill. Tänk att bli väckt mitt i natten i sitt hem av detta ansikte:

beastbeast2beast3

Nu är han misstänkt för inblandning i flera barnförsvinnanden på ön, men dog 1994 efter att han blev släppt från fängelset. Han försökte återvända till Jersey, men tyckte in det var så härlig attityd mot honom så han flyttade till Isle of Wight där han levde fram till sin död.

 

9 reaktioner till “De två läskigaste morden jag någonsin har hört talas om.

 1. Sjukt obehagliga! Mina värsta är earons, pga stalkar och sen ofta väcker offren i en skidmask och utan byxor??? Och Richard Chase, kallas nåt med vampyr. Mördade och drack offrens blod. Han kände på dörren och var den olåst så såg han det som att han var välkommen, om det var låst gick han vidare pga inte välkommen då. Så himla fail att man råkar få en seriemördare att känna sig välkommen bara för att man inte låst dörren.

  Gilla

  1. Gud ja +1 på EARONS. Den enda som jag drömt mardrömmar om och på riktigt känt typ ”jag kommer aldrig våga gå ut” (rätt ologiskt eftersom han attackerar inomhus…?).

   Men nu när jag har läst så himla mycket om honom så det har gått över. Förutom när det kom ny info för några veckor sedan. Precis efter vaknade jag av att någon gick på mitt tak (!!!). Det var bara en takskottare som föreningen bokat in, meneee det var läskigt.

   Och Richard Chase också. Är så noga med att låsa pga honom. Man kanske får sätta upp en skylt ”nej tack, vi vill inte bli mördade”.

   Gilla

   1. Lyssna gärna men rekommenderar att lyssna på True Murder och avsnittet om Pickton först, så får du bättre inblick.
    Color ME Dead är lite flamsig

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s