Samhällets fascination av detaljer om mord på just kvinnor.

katarinawenn

Hej! Ni som följer oss på Insta har ju redan läst den här texten som sätter ord på vad jag känt skaver i true crime-världen. Katarina Wennstam har fördjupat sig ytterligare i en artikel på DN för all you people som är prenumeranter.

Det här är såklart inte samma sak som att alla borde sluta skriva och prata om mord (våld får inte ske i tystnad) utan om vad man väljer att skriva om och hur. Vi har skrivit lite om hur vi tänker tidigare i inlägget Feminism och True Crime, är det verkligen ok?

(obs det händer ändå att vi skriver om våldsdetaljer, men då har vi reflekterat kring om det säger något om motivet, mordets karaktär, etc. Eller för att vi inte heller är immuna mot patriarkala normer <— tyvärr)

Jag tycker det är så fett att det här är på agendan oooooooch fick idéen att samla alla våra inlägg på ämnet i en ny kategori: Feminism. Då vet ni det!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s