Kan vi inte ba ta en paus och tänka på vilken queen Natascha Kampusch är?

natascha

1998 blev den 10-åriga Natascha Kampusch abducted (vad är ens ett likvärdigt ord på svenska? enligt wiki är det ”egenmäktighet med barn” men ni fattar va?) när hon var på väg till skolan. Hon skulle få leva i en hemlig källare i ett hus tillsammans med sin förövare i 8 år innan hon lyckades fly i ett obevakat ögonblick. Medan hon tog kontakt med polis tog hennes kidnappare Wolfgang Přiklopil sitt liv när han hoppade framför ett tåg.

Nu har hon blivit intervjuad till SVTs tv-serie När Livet Vänder. Och jag älskar henne!!! Hon berättar om hur hon som barn rörde väggen när hon skulle sova och låtsades att hon var hemma. Hur det kändes som att det bara var en mardröm. Hon berättar om hur ”medierna ville skildra mig som ett trasigt och drogberoende offer, men jag hade befriat mig själv och ville styra mitt liv”.

SVT är det tredje och sista mediebolaget som får filma det orörda huset där hon hölls fången. Ett hus som idag ägs av Natascha. Nu ska källaren ha blivit igenfylld för att  ”never become a macabre museum to her lost adolescence”.

Programmet är liiiite pin i sina försök att skapa *dramatiska bilder*. Men Natascha, hon alltså. ❤ ❤ ❤

Det är så fett med personer som äger sin upplevelse – oavsett om det handlar om att befria sig och förlåta eller vara ett trasigt drogberoende offer.

Avsnittet finns att se på SVT Play.

2 reaktioner till “Kan vi inte ba ta en paus och tänka på vilken queen Natascha Kampusch är?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s