Det mest feelgood-fuzzy sätt en seriemördare har blivit fångad på (är jag tre år?), berättat efter eget minne.

(KÄLLA: MIN HJÄRNA! Unna mig att inte behöva kolla upp det här då, plz).

Det var en gång en seriemördare som hette Richard Ramirez som spred skräck, död och terror över Kalifornien. Kanske var svårigheten med att gripa honom just att han egentligen inte hade någon riktig strategi , utan mest var en kringdrivande virvelvind över stora delar av staten på 80-talet. En virvelvind som också tyvärr mördade personer. Man visste inte vem, när eller var han skulle slå till. Totalt var det 43 hushåll som drabbades.

Det här var när 80-talets satanismpanik stod sig stark och en gång tappade Ramirez en AC/DC-keps efter en attack. Han fick namnen Night Stalker i media. Ej att förväxla med Original Night Stalker <– det är ju EAR/ONS.

Night Stalker mördade och våldtog alla möjliga människor: barn, tanter, killar, tjejer, etc. Han var brutal och ibland lämnade han efter sig pentagram (säkert ritade i blod).

Ramirez gör dock ett misstag när han stjäl en orange bil som han tar till en av sina våldtäktsresor. En orange bil kind of stands out in a crowd, vilket ledde till att polisen kunde spåra den och få ett fingeravtryck, köra det i sitt nya multimillion-dollar computer database-arkiv och få fram en bild på förövaren. Våldtäktsoffret kunde även göra en fantombild. Det här publicerades på löpsedlar i bland annat Los Angeles. Polisen som tänkte att Ramirez skulle lämna staden när hans face affischerades cirka överallt placerade sig på busstationen för spaning.

Poliserna hade fel. Richie R hade redan lämnat staden för flera dagar sedan och hälsade på sin bror i tyyyyp Arizona. Däremot kom han tillbaka till LA just denna dag. Och strosade förbi poliserna. Till en kiosk. Där han såg sig själv på löpsedeln. Det gjorde kioskägaren också som började call him out. Richard Ramirez sprang därifrån allt vad han kunde. Panik tänkte han.

19.NightStalker.0610

Han sprang så långt han orkade. Försökte sno en bil av en kvinna (exakt bilen på bilden), men andra personer kom till kvinnans undsättning. Han hotade att skjuta dem med en pistol och en gubbe ba ”jag såg ingen pistol”. Så Richard Ramirez fick springa igen. Gubben ropade på sina söner: ”jaga honom!!!”. Det gjorde dem. Under tiden såg grannar över hela gatan vad som hände. Fler och fler anslöt till jakten. Folket jagade en seriemördare nedför sin gata. I en timme sprang de och jagade honom. En grupp människor efter en mördare. Och till slut fick de fast personen som mördat och skadat så många i deras samhälle.

Vad funkar bäst? Teamwooooork.

Hittar ingen info om exakt hur många de var, men man hoppas att de var typ hundra. Var säkert tolv. Här får några ett fint pris. Skoja. Utmärkelse heter det ju.

21.NightStalker.0610

Jag blev helt feelgood-fuzzy när jag hörde det här första gången. Tyvärr så är mobben liiiiiite våldsam och försöker döda Ramirez. När polisen dyker upp eftersom det råder slagsmål på gatan så ropar mördaren ”It’s me!!”. Och han blir ironiskt nog räddad av polisen. Innan han senare blir dömd till döden i Kaliforniens gaskammare. Cirkeln sluten..?

008.PRINT.NightStalker.0610

Personer som försöker få syn på Night Stalker när han ska tas till arresten

ram1

2 reaktioner till “Det mest feelgood-fuzzy sätt en seriemördare har blivit fångad på (är jag tre år?), berättat efter eget minne.

  1. Jag kan intyga att din hjärna har 100% rätt i denna historia. Källa: en podcast jag tror att hörde för ett år sen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s