EAR/ONS #2: Dagsfärska news.

radio

Hello fellow privatspanare!

Jag vill bara så himla gärna att ni ska vara min vän i den här utredningen? Tänk om vi har varandra sida vid sida. Och sen när fallet blir löst senare i år kan vi pusta ut tillsammans, vi kanske till och med kommer minnas det sen när vi blir gamla? Ett äventyr. Berätta för barnbarnen om när vi var med och löste mord.

I alla fall! Idag handlade radioprogrammet Coast to Coast om EARONS. Programmet sänds i 550 olika radiokanaler över US och Kanada och når ungefär 9 miljoner personer i veckan (men idag var engagemanget rekordstort tydligen!!!).

Under programmet får lyssnare även ringa in och särskilt två samtal var intressanta:

1. Eventuellt ytterligare en attack blir känd

En kvinna ringer in och berättar om en våldtäkt som hon blivit utsatt för i Sacramento County (området där EARONS 31 första attacker skedde) år 1990. Hon blev terroriserad och våldtagen på ett sätt som stämmer överens med EARONS *modus operandi* (så coolt crimeord) på många sätt.

Det hon känner är att våldtäkten sker utanför EARONS tidslinje. Den sista kända attacken sker 1986. Men många tror att det finns ett stort mörkertal av brott som aldrig blev anmälda eller kunde knytas till honom, precis som det brukar vara med främst sexualbrott.

År 1991 får ett av EARONS tidigare offer ett samtal (hon identifierar the caller som honom) vilket bara är ett år efter den här ”nya” attacken. Så det är troligt att han levde 1990 och fortfarande aktivt tänkte på sina brott. Bonusinfo: hon pratade med honom i en timme och i bakgrunden hörde hon en kvinna och ett barn vilket fick henne att tro att han hade en familj.

Om det här skulle vara EARONS är det intressant att han är tillbaka i Sacramento år 1990 efter att ha lämnat och attackerat utanför mellan 79 och 86. Han kanske aldrig lämnade Sacramento helt. Han kanske bara var på besök. Han kanske varken ringde eller våldtog 91 och 90. Det kanske var någon helt annat. Vad vet jag.

Men det här skuuuuulle kunna tyda på att han var kvar i Sac enligt polis i veckans Fox40 Exposed:

1982 ringer han ett tidigare av sina sacramento-våldtäktsoffe, hon jobbar nu på Denny’s i Sac (you remember? det här är alltså i perioden som han mördar nere i södra Cali, fyra år efter han började attackera utanför Sacramento). Han ringer på jobbtelefonen. Hur han har fått det numret är okänt, men en ganska trolig teori är att han helt enkelt åt där och kände igen henne. En annan är att han fortsätter stalka efter våldtäkterna.

2001 ringer han sitt sista kända samtal dagen efter pressen går ut med DNA-kopplingen mellan East Area Rapist (hans namn i norra Kalifornien) och Original Night Stalker (hans namn i södra Kalifornien). ”Remember when we played?”-samtalet alltså. Hans offer hade vid den tidpunkten flyttat till andra sidan Sacramento, gift sig, bytt namn och bytt telefonnummer som i sin tur var reggat på hennes man. Hur han lyckades få kontaktuppgifter till henne skulle också kunna förklaras med att han fortsatte stalka henne i Sac eller kände igen henne och kunde identifiera hennes nya adress.

Oavsett utgång tycker jag det känns fint att den ”nya” kvinnan hörde av sig. Kanske känner hon att hon fick mer klarhet och svar. Kanske var det fler som lyssnade och kände samma, hur hon pratade högt och skamlöst och som blir inspirerad av henne. Någon kanske också kommer kontakta FBI med ny information som blir värdefull för fallet.

2. Richie vid University of California, Santa Barbara. 

En annan lyssnare berättar om en skum person som kallades Richie som studerade vi UCSB kring 79-81 (sommaren 1978 börjar EAR attackera utanför Sacramento). Richie brukade vandra igenom och runt i andra personers trädgårdar. Och en gång klättrade han upp på en telefonstolpe och kopplade in någon slags sladd. Det här intressant av två anledningar:

a) Vi vet ju att EARONS ringde mycket till många av sina offer, både innan och efter sina attacker. Här är ett intressant exempel: efter attack 23 kom först tysta samtal i tre dagar. Sedan upptäckte polisen att det inte gick att komma fram till offrets telefon när man ringde. De bad telefonbolaget laga telefonen, men även efter det kunde samtalen klicka och dö mitt i en mening för att sedan kopplas tillbaka. Som att någon lyssnade och kopplade på och av the line när den kände för det. Fastän telefonbolaget lovade att allt såg fixat och bra ut.

Hennes telefon ringde en gång precis när polisen var på besök. En ung man frågade henne om hennes telefonnummer och sa att han jobbade för ett telefonbolag som skulle fixa telefonen. När polisen tog över samtalet och bad mannen upprepa sig la han på. Dagen efter anordnades en telefonfälla, men telefonen fungerar som vanligt. Det finns teorier om att EARONs skulle ha stalkat sitt offer via telefonen och möjligtvis ha mycket kunskap om telefonkommunikation.

Under den här tiden fanns det sk Phone Phreaks som la mycket tid på att förstå hur telefonsystemet fungerade. De kunde lyssna på click och bops och beeps för att förstå hur det fungerar när samtal kopplas och byggde egna elektroniska apparater för att hi-jacka telefonledningar och ringa gratis (okej väldigt förenklat). Så mycket som EARONS ringde borde ha märkts på hans telefonräkning, särskilt om han delade bostad med någon. Just saying, aint implying.

b) En känd privatspanare med inblick i utredningen har sagt att en ”major suspect” hos polisen är en person med ett namn som kan ha det smeknamnet. Samma fyra första bokstäver. Med en annan ändelse. Han har ännu inte kunnat uteslutas ur utredningen av polisen.

Privatspanaren som heter Mike har en podcast som kommer ut nästa vecka och jag tror verkligen att den kommer reda ut ännu mer. Han har liksom hintat om det.

Hallå är ni med eller?

3 reaktioner till “EAR/ONS #2: Dagsfärska news.

  1. Det här är för läskigt! Började tänka på det här när jag satt uppe och ammade i natt och hade så svårt att somna om. Tycker det är helt vidrigt att han klättrade runt på folks hus! Allt annat är också hemskt såklart, men just det där smygandet ger mig ont i magen. Usch! Kommer följa detta med stort intresse!!

    Gilla

  2. Djupt fascinerad av denna störda människa. Vill förstå hur han tänker och vad som fick honom att börja. Så djävulskt obehaglig på alla sätt. Verkligen ens största mardröm. Att någon ska ta sig in i ens hem och våldta en, trakassera en på telefonen, att känna sig iakttagen. Får panik av bara tanken. Ändå så spännande att det faktiskt fortfarande kommer fram ny information!

    Älskar btw denna sida mycket redan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s